Tuesday, 29 September 2015

KENAPA BACAAN GULA TINGGI MENDADAK SEMASA PENGAMBILAN ABA24 HABLUR

Bacaan gula PESAKIT akan MELONJAK dari biasa (yang memang sedia tinggi) hasil dari TINDAKBALAS SISTEM IMUN TERHADAP BADAN PESAKIT SENDIRI.

Dalam badan kita, terdapat 2 STOR GULA meyimpan LEBIHAN GULA yg tidak digunakan iaitu HATI (glucagon) dan LEMAK(glycerol), Otot badan (amino asid)

Apabila keadaan yang memerlukan (contohnya ketika BERPUASA atau SAKIT atau PESAKIT DIABETES) badan memperolehi tenaga dari sumber gula tersebut melalui kawalan hormon dan pembakaran lemak.

Apabila SISTEM IMUN BADAN MULA BEKERJA, maka kadar PENGGUNAAN TENAGA MENINGKAT oleh SEL SIHAT, SEL TERCEMAR, SEL CANSER.

Isyarat elektrik oleh sistem saraf yg disokong oleh CECAIR ELECTROLITE dan juga untuk tujuan PENGASINGAN TOKSIN DALAM SEL yang kesemuanya memerlukan Glugos melalaui proses Metabolicsm OXIDATION & REDUCTION (Oksigen dan ion).

Bagi pesakit Diabetes, Insulin tidak dibekalkan dengan secukupnya (Type 2) atau tiada insulin (Type 1) yang menyebabkan berlaku kenaikan gula dalam darah. 

Bacaan ini akan TERUS MELONJAK TINGGI pada kadar LUARBIASA disebabkan faktor berikut:

FAKTOR 1: Auto-immune system disorder 

sistem imun KELIRU dan menyerang sel pancreas (beta cell yg mengeluarkan insulin). Hormon lain yang sepatutnya memberi keseimbangan gula dalam darah sebaliknya bertindak BERTENTANGAN dengan meransang supaya lebih BANYAK GULA dikeluarkan dari HATI dan GULA dari proses pembakaran LEMAK. 

Manakala Tisu badan dengan sengaja menolak insulin (INSULIN RESISTANCE) tidak dapat menggunakan INSULIN menyebabkan berlaku KETIDAK SEIMBANGAN METABOLISM (proses penjanaan & penyerapan tenaga oleh sels).

Akhirnya akan belaku LAMBAKAN GULA DALAM DARAH SECARA MENDADAK. 

Insulin perlu diambil pada peringkat awal dan kurangkan pengambilannya berperingkat dalam masa yg sama ikut langkah ke 2 seperti dibawah. ADA juga pesakit tidak mengalami keadaan ini kerana keseimbang cecair electrolite dalam badannya MENCUKUPI.

FAKTOR 2: Kesan HEALING PROSES 

Seperti cirit birit, muntah,demam, sakit kepala/badan, berpeluh, kekerapan kencing atau ADA PENYAKIT LAIN belaku, malah terdapat JANGKITAN KUMAN atau Kesan Pengambilan UBAT yg ada DADAH (ambil tidak ikut PERATURAN) kesemuanya boleh menyebabkan KETIDAK SEIMBANGAN NISBAH Cecair ELECTROLYTES DALAM BADAN. Electrolite adalah kandungan hampir 70% air bersama larutan mineral seperti sodium, potassium, kalsium, natrium dlln.

HEALING Proses ialah proses penyembuhan badan yang melibatkan proses oxidation & reduction (pengambilan oksigen & pembuangan karbon dioksida oleh tindakan potassium & sodium proses keluar masuk sel) memyebabkan kekurangan air (ELECTROLITE) dalam badan menjadi PENYEBAB UTAMA gula dalam darah meningkat terlalu TINGGI.

Oleh sebab itu, pengguna ABA24 perlu meminum air yg cukup kandungan mineralnya SEBANYAK mungkin bukan minum air yg banyak tetapi tiada kandungan/kurang kandungan mineralnya seperti RO dan air biasa. 

Ini adalah untuk memastikan toksin dalam sels badan boleh diasingkan dan dibuang melalui organ perkumuhan lain. Sekiranya proses ini tidak belaku (HEALING PROCESS) maka akan BERLAKU pula PROSES DISEASE CRISIS (KRISIS PENYAKIT) yang menyebabkan PENYAKIT BERTAMBAH BERAT & TERUK.

FAKTOR 3: Selera makan BERTAMBAH menyebabkan SUMBER GULA LUAR bertambah seperti KARBOHIDRAT yg dipecah menjadi GLUGOS

Bacaan gula yang tinggi dalam darah BUKAN disebabkan oleh ABA24 HABLUR TETAPI IANYA DISEBABKAN Oleh SUMBER DALAM DIRI SEORANG INDIVIDU TERSEBUT yang bertindak balas dengan tenaga yang diberikan kepada sistem imun. 

ABA24 Hablur memberi panduan kepada sel tunjang yang sudah tidak jelas dengan tugasnya yang sebenar. Tambahan pula, bahan –bahan asas nya (gula, garam dan air) ini sememangnya menjadi keperluan asas badan manusia itu sendiri, maka kedua-duanya berkongsi pola yang sama.

Apabila sel tunjang sudah serasi dengan ABA24 Hablur, maka ianya akan menjadi kembali teratur dan mengikut pola atau peta yang sebenar. Kesempurnaan dalam penghasilan sel tubuh yang membentuk tisu dan organ membawa kepada kesempurnaan fungsi-fungsi tubuh, ini termasuklah fungsi melawan penyakit dan pemulihan tisu tubuh.

(Source: Dr Zul)

BERIKUT ADALAH PERNYATAAN DARI SEGI ALTAMEDIK. UNTUK MENGETAHUI LANJUT, SILA HANTARKAN EMEL KEPADA ALAMTOLOGI.OFFICIAL@GMAIL.COM. ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAMBIL MANA-MANA PETIKAN/ GAMBAR/ VIDEO/ MAKLUMAT DI DALAM BLOG INI TANPA KEBENARAN DARI PIHAK ADMIN. TERIMA KASIH.